Ten bate van het goede doel

Pers

Scopo 2650 en Orfeo Producties pikken Edegems kerstconcert weer op

December 2019

Kerstconcert 2650 moet nieuwe traditie inluiden

Voor het eerst sinds enkele jaren vindt er opnieuw een kerstconcert plaats in de basiliek van Edegem. De verenigingen Scopo 2650 en Orfeo Producties nemen de traditie weer op ten voordele van goede doelen.
De kerstconcerten waren vele jaren een vaste waarde in Edegem. Enkele jaren geleden kwam daar een einde aan. Met Scopo 2650 en Orfeo Producties zijn er twee verenigingen die het evenement op zich nemen. Samen organiseren ze op vrijdag 13 december het Kerstconcert 2650.

“Hoewel de concerten niet meer doorgingen, bleven mensen naar tickets vragen”, vertelt Wille Breugelmans, die in de vorige organisatie zat van Orfeo.

Goede doelen
In Scopo 2650 vond Wille de ideale partner. “We organiseren activiteiten voor goede doelen. Samen kwamen we tot het besluit om een echt kerstconcert op te starten, in de juiste sfeer, waarbij de totale opbrengst naar goede doelen gaat”, vult Christophe Van Dessel van Scopo 2650 aan.
De goede doelen zijn dit jaar Pegode, De Kleine Prins en Gastvrij Edegem. “We kiezen voor lokale projecten. De initiatieven bestaan uit gedreven mensen die anderen willen helpen. Dat is ook de boodschap van ons concert”, zegt Wille.

Vroeger pakte het kerstconcert uit met bekende namen, zoals Free Souffriau en Udo. “Dit is bij ons niet het geval. In de eerste plaats om budgettaire redenen, maar ook om zo veel mogelijk aan de goede doelen te kunnen schenken. We keren terug naar de licht herkenbare klassieke muziek in combinatie met kerstliederen”, zegt Christophe.

12-jarige muzikant

Orfeo staat ervoor bekend jonge muzikanten een podium te geven. Dat doet het nu ook. “Het Orfeo Kamerorkest, met talenten van het Antwerpse conservatorium, speelt onder leiding van de Engelse dirigent Peter Longworth. Ze worden aangevuld door de Belgische tenor Koen Vereertbrugghen en de 12-jarige Warre Dendievel”, zegt Wille.

Na het concert zijn alle gasten welkom in het Meihof, uitgebaat door Pegode, waar Kaffée Allée op dat moment het openingsfeest van zijn winterbar laat plaatsvinden. Kerstconcert 2650 begint om 20 uur.

“De tickets kosten 20 euro en zijn te koop aan de balie van het Edegemse gemeentehuis.
Er zullen 650 plaatsen zijn in de basiliek. De avond van het concert zijn er ook nog tickets te koop aan diezelfde prijs”, zegt Christophe, die met een nieuwe traditie wil beginnen.